Unihäiriöt: kuvaus ja hoito

Uni on elämän väliaikainen tapahtuma: säännöllinen, vuorokausirytmin mukainen ja jaksottainen. Unihäiriöt heikentävät unen kestoa ja laatua, jolloin ne aiheuttavat vakavia ja usein pysyviä vahinkoja fyysisiin ja somaattisiin toimintoihin.

Melatoniini ei ole unilääke eikä sillä ole farmakologisia vaikutuksia unen laatuun tai sen pituuteen.

Se tasapainoittaa hormonikierron keskitetysti ja täten palauttaa nuorekkaan ja fysiologisen lepotilan.

Unen parantava vaikutus ei riipu unen kesosta, vaan sen laadusta. Normaalissa ja terveessä unessa on R.E.M. -alkuvaihe (nopea silmien liike).

Jos unihäiriöitä on olemassa, esimerkiksi patologisen vanhemisen aikana, R.E.M. -vaihe häviää. On tutkittu, että kaikki hormonit toimivat 24 tunnin kierrossa, johon tosin voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten stressi, ahdistus, sairaudet, aikaeroväsymys, jne.

Melatoniinin luoma uni tuottaa lepovaiheen R.E.M. -univaiheella, joka palauttaa täydellisesti kehon fyysiset ja henkiset voimat.

Unihäiriöiden hoitaminen edellyttää unijaksojen ja unen laadun uudelleen luomisen, ja vain melatoniini on siihen tehokas apukeino. Suojaamalla käpyrauhasen melatoniini palauttaa hormonikierron progressiivisesti, se vaikuttaa positiivisesti yhä enenemässä määrin tuottaen automaattisesti terveen ja syvän unen, kesti se kuinka kauan tahansa.

Tutkimukset osoittavat lisäksi, että uni vaikuttaa immuunijärjestelmään silloin, kun ahdistus ja stressi heikentävät immuunijärjestelmää. Melatoniini yhdessä sinkin kanssa voi palauttaa sekä unen että immuunijärjestelmän nopeammin kuin mikään muu olemassa oleva lääke ja ilman sivuvaikutuksia.

Tätä varten olemme luoneet Key Melatonin Night -tuotteen.

International Web Site of Melatoniini are: Key Melatonin